Ενότητα 100: Βιολογία - Ιατρικά


Τα μαθήματα Βιολογίας και Ιατρικών είναι ουσιώδη για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη Ρεφλεξολογία. Γι αυτό το λόγο είναι και υποχρεωτικά από το Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων (ΠΕΣΡ), για να μπορεί ο απόφοιτος Ρεφλεξολόγος να εγγραφεί ως μέλος του Επαγγελματικού Σωματείου.

Τα μαθήματα Βιολογίας – Ιατρικών είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις ενότητες της Ρεφλεξολογίας, Ψυχολογίας και Έρευνας, καθώς στο Health Studies – integrated ακολουθούμε το σύστημα της "Απαρτιωμένης Διδασκαλίας", σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους στα επαγγέλματα υγείας. Δηλαδή, οι πληροφορίες και οι γνώσεις από κάθε ενότητα, συσχετίζονται για τη σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση του Ρεφλεξολόγου, ως Επαγγελματία Υγείας.

Στην ενότητα 100 έχουν ενταχθεί τα μαθήματα Υγιεινής, Α΄ Βοηθειών και Διατροφής τα οποία θα διδαχθούν ως ξεχωριστές υποενότητες.


Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα θα πρέπει να κάνετε Αίτηση Εγγραφής στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Ρεφλεξολογία


Ανατομία - Φυσιολογία - Παθολογία Λειτουργικών Συστημάτων του Οργανισμού

Σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους σπουδαστές στον τρόπο οργάνωσης του σώματος. Να μάθουν τη θέση, τη λειτουργία και την παθολογία οργάνων και συστημάτων και τη σχετική ορολογία. 

Για να ...

Ομοιοστατικοί Μηχανισμοί Ελέγχου και Ρύθμισης

Στο μάθημα διερευνούμε τους  ομοιοστατικούς μηχανισμούς ρύθμισης που ενεργοποιούνται από τα απτικά ερεθίσματα της Ρεφλεξολογίας.

Η Ομοιόσταση για την οποία πολύς λόγος γίνεται, είναι ...

Αντανακλαστικά Κυκλώματα

Τα αντανακλαστικά είναι ακούσιες αντιδράσεις συμπεριφοράς του οργανισμού.  Πυροδοτούνται από αισθητικά ερεθίσματα και ολοκληρώνονται με νευρωνικά κυκλώματα.
Short_and_Long_Reflexes.jpg

Λειτουργική Ανατομία Άνω και Κάτω Άκρων

Η Ανατομία και η Φυσιολογία των άκρων αποτελεί τμήμα του Μυοσκελετικού Συστήματος.
Επειδή όμως τα Κάτω και Άνω Άκρα και ιδιαίτερα το Άκρο Πόδι και Χέρι αποτελούν τις περιοχές «εργασίας» του ...