Ενότητα 200: Ρεφλεξολογία


Η ενότητα της Ρεφλεξολογίας αποτελείται από υποενότητες στις οποία εντάσσονται μαθήματα σχετικά με τη Θεωρία της Ρεφλεξολογίας, την εφαρμογή και την πρακτική της Ρεφλεξολογίας.  Οι υποενότητες καλύπτονται καθ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα θα πρέπει να κάνετε Αίτηση Εγγραφής στο 2ετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Ρεφλεξολογία.

Γενικό Πλαίσιο Ρεφλεξολογίας

Το μάθημα αφορά το γενικό πλαίσιο της Ρεφλεξολογίας ως προς την ιστορία και την εξέλιξή της. Τη θέση της Ρεφλεξολογίας στο φάσμα των Συμπληρωματικών Αγωγών και τις προοπτικές της στο διεθνές ...

Ανατομία της Ρεφλεξολογίας

Το μάθημα αναλύει κάθε επιμέρους τμήμα που είναι απαραίτητο για την ολοκληρωμένη θεωρητική κατάρτιση σπουδαστών για κάθε σύστημα του οργανισμού.

Η Συνεδρία Ρεφλεξολογίας

Στο μάθημα «Η συνεδρία της Ρεφλεξολογίας» εξετάζεται κάθε τι που αφορά την αρχή, την εξέλιξη και το τέλος κάθε συνεδρίας ρεφλεξολογίας αλλά και του συνόλου των συνεδριών για κάθε περίπτωση.

Εφαρμογή και Πρακτική

Τα είδη των χειρισμών, η επιλογή του σωστού χειρισμού ανά τύπο ιστού και ανά σύμπτωμα είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα της Ρεφλεξολογίας. 


Πρακτική

  • Εργαστήρια Πρακτικής: Εποπτευόμενη – Επιτηρούμενη πρακτική ανά σύστημα
  • Κλινική Πρακτική: Εποπτευόμενη – Μη επιτηρούμενη πρακτική 60 συνεδριών
  • Κλινική Άσκηση: Ανάληψη πραγματικού περιστατικού στο ...

Ρεφλεξολογία σε Ειδικές Ομάδες και Καταστάσεις

Υπάρχουν ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως τα βρέφη, τα παιδιά, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, οι ηλικιωμένοι, στους οποίους η Ρεφλεξολογική παρέμβαση απαιτεί ιδιαίτερη προσέγγιση. Εξετάζεται η κάθε ...

Χρόνια Νοσήματα

Τα χρόνια νοσήματα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και σχεδιασμό της παρέμβασης. Λαμβάνονται υπόψη η σωματική, ψυχική και συναισθηματική καταπόνηση του ανθρώπου με χρόνιο νόσημα.